8 Vazgeçilmez WordPress Eklentisi

WordPress‘i seviyorum. Şu ana kadar yaptığım tüm sitelerde wordpress’i kullandım. Tabi diğer içerik yönetim sistemlerini de araştırmadım değil. Hiç biri bana wordpress kadar kolay gelmedi. E neredeyse wordpress’in altını üstünü köşesini bucağını öğrendiğim için de yeni bir cms’e geçmeyi gereksiz görüyorum. Hem wordpress’den farklı ne olabilir ki? Hiç bir cms’in özellik sayfasında geçiş yapmaya değecek bir fark göremedim. Zaten hepsi birbirine benziyor. Madem fark yok, en geniş desteği sağlayanı kullanmak daha mantıklı.. Neyse başlığa dönüyorum ve bana göre olmazsa olmaz eklentileri açıklıyorum:
1. All in One SEO Pack : Bu eklenti bana göre olmazsa olmazların en olmazsa olmazıdır. Farkı google aramalarında görüyoruz. Yaptığı şeyler belki kodlarla da başarılabilir ama ne gerek var ki? Komple tüm seo ayarlarını tek bir pencerede bize sunuyor. Daha ne olsun?

2. Google XML Sitemaps: Bir başka olmazsa olmaz eklenti. Detaylı bir özelleştirme menüsü var. Ayarları yaptıktan sonra eklentiyi unutabiliriz. Her yeni yazıyı, etiketi site haritasına ekliyor ve google’a ping çekiyor.

3. Akismet: Zaten wordpress ile kurulu gelen ve çalışmak için api anahtarına ihtiyaç duyan bu eklenti de spam yorumları engelleyerek bizi büyük bir pisliği temizlemekten kurtarıyor.

4. Maintenance Mode: Şimdi yeni bir blog açacağız. WordPress kurduk. Fakat bu sıfır kurulumla kullanıcıyı karşılamak istemiyoruz. Ya da mevcut blogumuzda görsel ya da kodsal değişiklikler yapacağız. Kodumuz ya da görselimiz istediğimiz gibi değilse sayfamız çirkin gözükecek. İşte bu durumlar için bu eklentiyi kuruyoruz ve ziyaretçilere sitemizde çalışma olduğunu bildiriyoruz.

5. WP-UserOnline: Anlık çevrimiçi kullanıcılarımızı ve sitemizi o an indeksine eklemek için çaba harcayan botları da bu eklenti ile görebiliyoruz. Olmazsa ayıp olur eklentisi.

6. Category Order: WordPress eklenti galerisinde populer olan my category order ile karıştırmayın. Bu bahsettiğim Wessley Roche’un yazdığı eklenti. Adı üstünde kategorilerimizi okuyuculara istediğimiz sırada gösteriyoruz.

7. Contact Form 7: İletişim formu için 2 eklenti tavsiye ediyorum. Bağlantıda yer alan contact form 7, bildiğimiz basit bir iletişim formu. Cforms II adındaki eklenti ise iletişim formu olayını bir üst seviyeye taşıyor. Bu eklenti ile sayısız form oluşturabiliyor ve onlarca ayarla maksimum bir özelleştirmeye ulaşabiliyoruz. Tercih sizin.

8. Get Recent Comments: Sağ tarafta da gördüğünüz son yorumlar kutusu bu eklenti ile oluşturuluyor. WordPress’in orijinal son yorumlar eklentisi maalesef yetersiz. Bu eklenti ile son yorumlar daha güzel.. Yorumların içeriği de güzel olursa en güzeli.

Bu 8 eklenti bana göre bir blogda mutlaka olması gereken eklentilerdir. Tabi ki misal; “seo ile uğraşmayacağım” ya da “benimle iletişim kurmasınlar” diyenler için aralarında vazgeçilebilir olanları mevcut.

Şu yazılar da ilginizi çekebilir...

6 Yorum

  1. bosch servisi dedi ki:

    Hocam çok işime yaradı gerçekten elinize sağlık :))

  2. soba servisi dedi ki:

    Teşekkürler güzel bir makale olmuş.İşime yaradı

  3. Full Film İzle dedi ki:

    Bu eklentilerden iki tanesini kullanıyordum sayenizde bu sayı dörde çıkı. çok çok ederim

  4. süper bir eklenti olmuş kardeşim

  5. Çok teşekkürler gerçekten işime yarayacak bişey.
    Elinize emeğinize sağlık :)

  6. hakan dedi ki:

    Teşekkürler çok işime yaradı.

Bir Cevap Yazın